풍자의 또간집 청주 편 1등 식당 파 불고기 맛집 봉용불고기 PUNGJA's <또간집> Cheongju's BEST 1st place restaurant, green onion bulgogi restaurant, Bongyong Bulgogi

2024. 8. 12. 15:58국내 기록

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안녕하세요. 모모입니다!

Hello, It's Momo!

 

오랜만에 신랑 친구들이 청주에 놀러 왔어요.

It's been a while since my husband's friends came to Cheongju to visit.

 

친구 중 한 명이 풍자의 또간집 청주 편에 나왔던 식당 중 한곳이라도 가보고 싶다고 해서 그중 1등을 한, 그리고 저에게도 아주 익숙한 청주대학교 근처에 있는 봉용불고기에 다녀왔어요!

One of friends said he wanted to try at least one of the restaurants featured in the Cheongju episode of PUNGJA's <또간집>, so I went to Bongyong Bulgogi near Cheongju University, which is very familiar to me!

 

 

 

봉용불고기 : 운영 정보
Bongyong Bulgogi: Operational information

봉용불고기 (Bongyong Bulgogi)

충북 청주시 청원구 중앙로 108(108 Jungang-ro, Cheongwon-gu, Cheongju-si, Chungcheongbuk-do)
043-259-8124
매일(every day) 08:00~21:30

📌 방문일(visit day) : 2024.07.27. 토요일(sat)
📌 메뉴 : 돼지고기 4인분, 소주, 맥주, 공깃밥 3개
📌 총금액 : 80,000원

 

봉용불고기에 마지막으로 간 기억은 2015년 2월!

My last memory of going to Bongyong Bulgogi was February 2015!

 

그때는 좀 허름한 건물에서 장사를 하고 있었는데장사가 잘되었는지 건물을 새로 지었더라고요!?

At that time, I was doing business in a rather shabby building, but they the business went well now, so built a new building.

 

봉용불고기 전용 주차장도 있어서 약 20대~25대 정도 주차가 가능해 보였어요!

There is also a dedicated parking lot, so it looks like it can accommodate about 20 to 25 cars!

 

봉용불고기 : 메뉴
Bongyong Bulgogi: Menu

 

메뉴는 딱 두 가지 종류가 있어요.

There are only two types of menu.

 

돼지고기와 기사가 있는데, 보통 돼지로 주문합니다.

There have pork and 기사(Driver menu), and we usually order pork.

 

저희는 네 명이라 돼지고기 4인분을 주문했어요.

There were four of us, so we ordered four servings of pork.

 

운전해야 하는 신랑을 제외하고 소주와 맥주도 시켜 소맥도 마셔주고요. ㅎㅎ

Except for my husband who has to drive, we ordered soju and beer and drunk somaek. lol

 

 

봉용불고기 : 돼지고기 4인분, 볶음밥
Bongyong Bulgogi: 4 servings of pork, fried rice

냉동 돼지고기 4인분이 나왔어요.

Four servings of frozen pork came out.

 

호일을 올린 불판이 달궈지면 고기를 올리고 간장소스를 붓고 익힌 뒤, 어느 정도 익으면 호일에 구멍을 뚫어 간장을 빼줍니다.

When the grill on the foil and is heated, put the meat on it, pour the soy sauce, cook it.  And when it is cooked to some extent, drill a hole in the foil to remove the soy sauce.

 

그리고 파절이를 같이 볶아주면 아주 맛있는 파 불고기가 완성됩니다!

And stir-fry green onion slices together to complete the very delicious green onion bulgogi!

 

옛날에는 사장님이나 직원분들이 다 해주셨던 것 같은데 이제는 손님들이 직접 만들어 먹어야 해서 먹는 방법을 미리 숙지해 가시면 좋을 듯합니다.

I think the boss and the staff used to do it all in the past, but now customers have to make and eat their own, so it would be good to be familiar with how to eat it in advance.

냉동 고기지만 육향이 꽤 강하고 파절이의 매콤 새콤한 맛이 어우러져서 옛날과 변함없이 맛있었답니다!

It's frozen meat, but it had quite a strong meat flavor, and the spicy and sour taste of green onion slices conbined, so making it just as delicious as before!

 

 

공깃밥 3개를 주문해서 직접 볶음밥까지!

I ordered 3 bowls of rice and even made my own fried rice!

 

사실 밥 2개만 시키고 싶었는데 다 남정네들이라 다 먹더라고요.. 굿

Actually, I wanted to order 2 servings of rice, but they all ate because they were all male. Good

청주 사람이라면 한 번쯤은 가봤을 듯한 청주대학교 근처의 봉용불고기!

Bongyong Bulgogi near Cheongju University that anyone from Cheongju has been to at least once!

 

크게 특별한 느낌이 없는 메뉴이지만 막상 먹어보면 또 중독되고 생각나는 맛이랍니다.

It's a menu that doesn't feel very special, but when you try it, it's a taste that makes you addicted and think of again.

 

 

❤️ 지금까지 봉용불고기 후기였습니다! ❤️

❤️ This was a review of Bongyong Bulgogi so far! ❤️​

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